KOSMETISK ANSIKTSAKUPUNKTUR

Kosmetisk ansiktsakupunktur, som innebär nålstimulering och ansiktsmassage/torrkoppningsmassage, har fått stor popularitet ute i världen.

Den är en trygg behandlingsmetod som inte utsätter kroppen för några syntetiska eller kemiska ämnen och inte heller för risker eller komplikationer som kan orsakas av kirurgiska ingrepp.

Ansiktsakupunktur möjliggör en fungerande kosmetisk behandling, som bl.a. stimulerar hudcellernas naturliga förnyelse samt kollagen och elastin produktionen i huden vilket förbättrar dess fasthet och elasticitet. Samtidigt stöder behandlingen helhetsmässigt hälsan och välmående som har en direkt inverkan på utseendet.

Kosmetisk ansiktsakupunktur grundar sig på den traditionella kinesiska medicinens teorier och tekniker. Teorin formas runt en helhetstäckande människobild där människan ses som en själslig, fysisk och andlig helhet. Patientens tillstånd diagnostiseras på basen av en utförlig intervju, diagnostisering av pulskvaliteter och inspektion av tungan. En förutsättning för ett önskat resultat är att patienten behandlas på basen av en individuell diagnos. Vägledning till en hälsosam livsstil och kostrådgivning är viktiga delar av behandlingen. Du är vad du äter – det handlar inte alltid om genetik.

Avsikten med akupunkturbehandling är att påverka energiflödet i kroppen, lösa energiblockeringar och leda bort överflöd av energi från vissa områden till områden med för lite energi. Den påverkar även många andra processer i kroppen som t.ex. nerv- och hormonsystemet, lymf- och blodflödet, inre organen och immunförsvaret. Behandlingen frisätter bland annat hormonet endorfin som kopplas till smärtlindring och välbefinnande.

Akupunktur har en tydlig lugnande och muskelavslappnande verkan. Behandlingen stöder kroppens naturliga jämvikt, aktiverar dess försvar och självläkande mekanismer, förbättrar upptagningen av näringsämnen, ökar ämnesomsättningen och utsöndringen av slaggprodukter samt främjar elastin och kollagen produktionen i huden som förebygger för tidiga tecken på åldrande.

Antalet behandlingar

För ett önskat resultat rekommenderas 10 - 12 behandlingar, en gång i veckan under 3 månader. Hudens läkningsprocess tar 12 - 16 veckor, men förbättringar kan märkas redan efter sjätte behandlingen. Behandlingarnas antal och frekvens är kopplad till hudcellernas livscykel och naturliga förnyelse samt kollagen och elastin produktionen som stimuleras genom akupunkturbehandling. Patientens livsstil (stress-/ kortisolnivån, kosten, rökning, sömn) har också en betydande inverkan på resultatet. Upplevd stress är en stor barriär för självläkning.

Effekter av kosmetisk ansiktsakupunktur

 1. Jämnar ut linjebildningar och rynkor i ansiktet
 2. Minskar svullnader i ansiktet och kring ögonen
 3. Har en upplyftande inverkan på muskler och hud i ansiktet
 4. Ger huden lyster
 5. Förbättrar hudens elasticitet och fasthet
 6. Fuktar huden
 7. Ger jämnare ansiktsfärg
 8. Sammandrar porer
 9. Motverkar ärrbildning som orsakas av t.ex. acne
 10. Ger ökad avslappning och förbättrad sömn
 11. Stärker helhetsmässigt hälsan och välmående

Biverkningarna efter en akupunkturbehandling

Biverkningarna efter en akupunkturbehandling är mycket små. Ibland kan det uppstå små blåmärken där nålarna suttit.

Powered by Aava 3