Olen perinteisen kiinalaisen lääketieteen diplomiakupunktioterapeutti, terveystieteiden maisteri ja terveydenhoitaja

Terveyden edistäminen ja ennaltaehkäisevä työ on aina kiinnostanut minua. Haluan aktivoida ja vahvistaa jokaisessa ihmisessä piilevää itseparantavaa voimaa sekä innostaa ja aktivoida ihmisiä tekemään positiivia valintoja paremman terveyden puolesta. Olen potilastapaamisessa aidosti läsnä ja kuuliainen potilaalle ja sille, mikä hänelle on tärkeää juuri sillä hetkellä. Työni terveydenhoitajana/akupunktioterapeuttina tuntuu oikealta, kun saan käyttää pätevyyttäni ja kokemustani auttamalla potilasta parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Jo 1990-luvun alussa, kun opiskelin ja myöhemmin työskentelin terveydenhoitajana, kiinnostuin yhä enemmän luonnonlääkinnästä. Voimakas sitoutuminen hoitotyön kehittämiseen potilaan parhaaksi ajoi minut terveystieteiden maisterin koulutukseen. Olen työskennellyt hoitoalan kehittämis- ja tutkimushankkeissa sekä kansainvälisessä lääketutkimuksessa. Työni lääketutkimuksessa oli ratkaisevaa päätökselleni suuntautua perinteisen kiinalaisen lääketieteen pariin ja etenkin akupunktioon.

Minulla on kolmevuotinen kansainvälisten standardien mukainen perinteisen kiinalaisen lääketieteen akupunktiokoulutus

Olen kouluttautunut perinteisen kiinalaisen lääketieteen diplomiakupunktioterapeutiksi. Koulutuksen järjesti Kronoby Folkhögskolan vuosina 2009 – 2012 Tukholman Akupunkturakademin alaisuudessa. Tämä oli ensimmäinen Suomessa järjestetty kolmivuotinen ruotsinkielinen perinteisen kiinalaisen lääketieteen akupunktiokoulutus. Voidakseni hyödyntää tietojani parhaassa mahdollisessa ympäristössä, suoritin pakollisen harjoittelujakson yliopistosairaala ”Jiangxi University of TCM” Nanchangissa Kaakkois-Kiinassa. Diplomiakupunktioterapeutti hallitsee asiaankuuluvat neula- ja hoitotekniikat. Hän osaa eriyttää oireet ja merkit kiinalaisen lääketieteen eri mallien mukaan ja valita niiden mukaan sopivan hoidon ja antaa potilaalle elämäntapa- ja ruokavalio-ohjausta.

Olen FinnAcun, Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys ry:n jäsen

FinnAcu ylläpitää rekisteriä pätevistä akupunktioterapeuteista ja valvoo jäsentensä harjoittaman toiminnan laatutasoa sekä järjestää täydennyskoulutusta jäsenilleen. FinnAcu on Suomen ainoa edustaja ETCMA:ssa, ”European Traditional Chinese Medicine Associationissa”, jonka tavoitteena on standardisoida ja kohottaa akupunktioterapeuttien koulutustasoa ja ammattimaista asemaa Euroopassa.

Olen osallistunut seuraaviin jatkokoulutuksiin/asiantuntijaluentoihin:

  1. Tukholma. Puutos, uupuminen ja perna kiinalaisessa lääketieteessä. Asiantuntijaluennoitsija Elisabeth Rochat de la Vallée Pariisista.
  2. Hämeenkyrö. Suomalaiset yrtit perinteisen kiinalaisen lääketieteen tukena sisäisissä ja ulkoisissa hoidoissa. Asiantuntijaluennoitsija Virpi Raipala-Cormier, Frantsilan Luomuyrttitila Ky.
  3. Helsinki. Unettomuuden ja muiden uniongelmien hoito perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä. Asiantuntijaluennoitsija Tohtori Hamid Montakab Sveitsistä.
  4. Hauho. Klassisen kivun sekä jännityksen hoito. Asiantuntijaluennoitsija PhD Suzanne Robidoux Pekingistä, Kiina. USA:ssa ja Kanadassa virallisen vahvistuksen saanut akupunktioterapeutti.
  5. Espoo Kosmeettinen/esteettinen akupunktio. Asiantuntijaluennoitsija Amanda Shayle MAcS MPCHM, Acuregen Academy, Isosta-Britanniasta.
  6. Helsinki. Päänahka-akupunktiohoito neurologisissa ja psyykkisissä sairauksissa. Asiantuntijaluennoitsija PhD Suzanne Robidoux Pekingistä, Kiina. USA:ssa ja Kanadassa virallisen vahvistuksen saanut akupunktioterapeutti.
  7. Lahti. Syöpäpotilaan tukeminen kiinalaisen lääketieteen keinoin. Asiantuntijaluennoitsija PhD, O.M.D. Yair Maimon Israelista.
  8. Helsinki. Face Reading, kasvodiagnostiikka. Luennoitsija Akupunktioterapeutti, Master Face Reader Eva-Marie Janelo Tukholmasta.
Powered by Aava 3