MOKSAN POLTTAMINEN ELI LÄMPÖHOITO

Akupunktion alkuperäinen nimi, Chen Chin, tarkoittaa pistämistä ja polttamista. Akupunktio voi tästä syystä myös tarkoittaa palavan moksan käyttöä akupunktiopisteen yllä tai akupunktioneulan päässä. Moksa-villaa tehdään Artemisia Vulgaris -yrtistä, joka on pujon sukulainen. Akupisteitä ja meridiaaneja lämmitetään polttamalla moksa-villaa neulan päässä tai pitämällä moksasikaria akupunktiopisteen yllä. Lämpö aktivoi qin (elämänenergia) sekä säätelee qitä ja verta. Moksaa käytetään perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä hoidettaessa "kylmästä" johtuvia sairauksia, kuten esimerkiksi reumaattista särkyä, joka pahenee kylmästä, kosteudesta ja stagnaattiosta.

Infrapuna lämpöhoidolla on samanlainen vaikutus kuin moksan polttamisella

Olen moksan sijaan alkanut käyttää nykyaikaista laitetta joka tuottaa infrapunavaloa. Verratuna moksan polttamiseen tämä menetelmä on turvallinen, savuton ja hajuton.

Akupunktiopisteiden lämmittäminen infrapunavalolla lisää energiaa, vilkastuttaa verenkiertoa ja avaa stagnaattioita/tukoksia (särky, turvotus ja tulehdus ovat stagnaattion merkkejä). Menetelmää käytetään esimerkiksi lievittämään kipua, nopeuttamaan palautumista fyysisen rasituksen jälkeen, immuunipuolustuksen vahvistamiseen sekä synnytyksen käynnistämiseen ja sikiön kääntämiseen oikeaan asentoon ennen synnytystä.

Infrapunavaloa voidaan myös käyttää neulojen sijaan korva-akupunktiohoidossa.

Infrapunavaloa voidaan suunnata triggeripisteisiin tai arkoihin alueisiin, kuten esimerkiksi lihaksiin ja niveliin antamaan kivunlievitystä ja parantamaan liikkuvuutta.

Powered by Aava 3